Qesto Motors ontwikkelt de meest geavanceerde elektrische scooter ter wereld. Wat ooit begon met een schets van hoe het meest ideale voertuig eruit zou zien voor gebruik in de stad, is nu gegroeid tot een ontwerp voor een revolutionaire scooter die stedelijke mobiliteit een compleet nieuw gezicht kan geven. Met een expert team van designers en engineers, gevestigd in de Raalte (Overijssel), zijn we bezig om die droom van het ideale voertuig te realiseren. De samenstelling van het team brengt technische kennis vanuit de “conventionele” motorfiets-industrie samen met ontwikkelingservaring van elektrische motoren.

 
 
 

QESTO VISIE

 
 

Qesto Motors is opgericht door Pieter Romijn in 2018 vanuit een passie voor de ontwikkeling van voertuigen en de drang om de wereldwijde transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

 
4-bedrijf-web-2.jpg
 

Een aantal trends zijn zichtbaar in deze tijd die grote invloed hebben op ons bestaan:

  • in de komende tien jaar zal 60% van de wereldbevolking in stedelijk gebied wonen en dit percentage zal blijven stijgen. Hierdoor zal de vraag naar mobiliteit in steden alleen maar groeien terwijl infrastructuur juist in deze gebieden moeilijk uit te breiden is.

  • de elektrificatie van mobiliteit staat op het punt van omslaan. De meeste autofabrikanten hebben aangekondigd om hun aanbod in de komende tien jaar helemaal op EV’s te richten. Ook is te zien dat bij deze partijen steeds meer R&D budgetten worden gewijd aan EV technologie. 

  • de regelgeving van steden wordt steeds stricter voor uitstoot. De meeste steden in Europa hebben, of zijn bezig met, een milieuzone waar voertuigen met hoge uitstoot worden geweerd. Dit alles om iets te doen aan de slechte luchtkwaliteit in steden.

  • er is wereldwijd een enorme groei in mobiliteit diensten, met name in het segment van individuele mobiliteit. Naast de bekende platform-bedrijven die taxidiensten aanbieden, is het segment van deelsystemen (auto’s, fietsen, scooters etc) op dit moment steeds groter aan het worden.

Vanuit deze trends kan geconcludeerd worden dat er in de komende jaren steeds meer vraag zal zijn naar individuele mobiliteitsoplossingen die geen (plaatselijke) uitstoot veroorzaken, zo energie en ruimte efficient mogelijk zijn en voor een breed publiek toegankelijk zijn. 

 
4-bedrijf-web-3.png
 

Dit is het startpunt geweest voor Qesto Motors om de DELTA te ontwikkelen en heeft geleid tot een totaal nieuw concept binnen de scooter markt wat aansluiting kan vinden bij het kantelmoment waarin onze huidige samenleving zich bevindt.

 
 
 

QESTO MISSIE

 
 

Qesto Motors is opgericht vanuit een aantal overtuigingen ten opzichte van de wereld waarin wij momenteel leven. Naast dat het Qesto een bedrijf is wat een zo goed mogelijk product wil maken, kijken we verder naar de gehele keten van grondstof tot einde van het product om als bedrijf een positieve impact te maken op mens en maatschappij.

 
42-missie-web-1.jpg
 
“Think global, act local.”
— Buckminster Fuller

Qesto heeft als doel om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen; een belangrijk onderdeel hiervan is de elektrificatie van mobiliteit en elke keer wanneer iemand in een elektrisch voertuig stapt, in plaats van een brandstof voertuig betekent dat een verschil voor de planeet.

Qesto heeft een passie voor de ontwikkeling van innovatieve voertuigen; mobiliteit betekent vrijheid voor de mens en een voertuig heeft een magische aantrekkingskracht; een product waar je op of in kan zitten en je ergens naartoe brengt waar je anders niet naartoe had kunnen gaan. Qesto gelooft erin dat de impact van een voertuig niet alleen een probleem voor mensen kan oplossen, het kan ook levens veranderen. En dit komt tot uiting in de producten van Qesto.

Daar waar de meeste producenten in de motorfiets industrie hun productie in lage-lonen-landen opzetten, gelooft Qesto in de kracht van een duurzame productie strategie. Dit houdt in: lokale productie en assemblage. Daarom zal het bedrijf ook altijd gecommitteerd zijn om zo veel mogelijk onderdelen te produceren in de nabijheid van de assemblage locatie. Door te investeren in lokale partijen, houden we de regio in ontwikkeling wat uiteindelijk de onderdelen ook weer ten goede zal komen.

 
42-missie-web-3.jpg