pieter.png
13-pieterromijn-web-1.jpg
 
 

Pieter Romijn (oprichter van Qesto Motors) is als product ontwerper begonnen aan zijn carrière, afgestudeerd aan de TU Delft. De simpele vraag voor een bedrijf “Welke kant gaan we nu op?” heeft hem altijd geïntrigeerd. Ook de uitdaging om technologie, design en nieuwe business modellen elkaar te laten versterken in één concept voor de toekomst is een belangrijke drijfveer.


Daarnaast was het voor Pieter al snel duidelijk dat een transitie naar een duurzame samenleving één van de grootste vraagstukken is van de 21e eeuw. Aan de ene kant een noodzaak om onze volgende generaties een toekomst te bieden, aan de andere kant geeft het nieuwe mogelijkheden en kansen voor bedrijven en instellingen om zich te ontwikkelen.


Pieter Romijn is in aanraking gekomen met de automotive industrie door verschillende projecten bij grote spelers in deze markt en onderzoek voor instellingen. In de laatste jaren heeft hij bij een start-up een motorfiets ontwikkeld voor de Afrikaanse markt. Naast het doorlopen van alle ontwikkelingsstadia van conceptschets tot productie proces en fabriek layout in Afrika, was hij actief betrokken bij het opzetten van het leveranciersnetwerk waarvoor hij door heel Azië en Europa heeft gereisd. 


In Qesto Motors komt voor Pieter veel samen: passie voor het ontwikkelen van een mobiliteitsproduct - een fysieke tool om je van A naar B te laten brengen heeft een bepaalde magie in zich. Daarnaast de uitdaging om geavanceerde technologieën met elkaar te integreren tot een nieuw product wat mensen in staat stelt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. En tenslotte is de drang om te bijdragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit en toekomst met de DELTA een stap in de goede richting.