DESIGN

 
 

Het ontwerp proces van Qesto begint en eindigt bij het begrijpen van wat de exacte eisen en wensen zijn van de gebruiker. Daar ligt de essentie van het ontwerp. Waar meestal verschillende disciplines aan hetzelfde project werken, heeft Qesto een meer integrale aanpak. Via een parallel en iteratief proces worden styling, engineering en software aspecten met elkaar verweven tot een coherent geheel. Met de hoofdelementen van product eisen, maakbaarheid en de nieuwste beschikbare technologieën worden concepten ontwikkelt in schetsvorm en vervolgens naar een volgend niveau gebracht met volume studies en 3D surface modeling.  

 
5-aanpak-web-4.jpg
5-aanpak-web-1.jpg
5-aanpak-web-2.jpg
 
 

 ENGINEERING

 

Waar bij DESIGN met name naar het systeem wordt gekeken en hoe dit eruit ziet, ligt bij ENGINEERING de focus een laag dieper. Mechanica, voertuig dynamica, electronica, UX en telematica zijn onder andere de disciplines die samenwerken om te zorgen dat onderdelen ook daadwerkelijk functioneren. Door deze samenwerking is het mogelijk om zoveel mogelijk onderdelen met elkaar te integreren om het ontwerp zo optimaal mogelijk te krijgen.

In een vroeg stadium worden prototypes gemaakt om direct feedback te krijgen of een bepaald onderdeel goed functioneert. Rapid-prototype technieken zoals 3D printen, CNC machines maar ook huis-tuin-en-keuken materialen worden gebruikt om de benodigde validatie te krijgen in een vroeg stadium.

5-aanpak-web-5.jpg
5-aanpak-web-15.jpg
 
 

PRODUCTIE 

 

De DELTA is niet zomaar een one-off prototype. Het is een voertuig dat wordt ontwikkelt om volgens de hoogste standaarden geproduceerd te worden, door een team van experts met ruime ervaring in voertuig-ontwikkeling en productie. Volgens een op maat gemaakt kwaliteitssysteem wordt de DELTA in elkaar gezet, waarbij elke stap wordt gemonitord en geregistreerd. Hierdoor zijn alle componenten te traceren naar de standaard in de automotive industrie. Het productie proces wordt ontwikkeld aan de hand van conventionele kennis in combinatie met de laatste technologische ontwikkelingen op gebied van automatisering, augmented reality en best-practices uit andere industrieën. 

5-aanpak-web-9.jpg
5-aanpak-web-10.jpg
 
 

 SUPPLY CHAIN

 

Eén van de moeilijkste taken voor een nieuwe producent is het opzetten van een betrouwbaar en kwalitatief netwerk van leveranciers. Door de aanwezige ervaring binnen het Qesto team is het mogelijk om hierin snel stappen te zetten. De supply chain wordt zo veel mogelijk lokaal opgezet zodat de productietijd zo kort mogelijk gemaakt kan worden en veranderingen zo snel mogelijk doorgevoerd kunnen worden. Ook kan zo worden voortgebouwd aan de industrie innovatie in onze regio en het uitbouwen van efficiëntie van alle processen in de keten.

5-aanpak-web-13.jpg
5-aanpak-web-12.jpg
5-aanpak-web-14.jpg