QESTO IQ

De sleutel tot een daadwerkelijk “smart” voertuig ligt bij de data die het kan verzamelen. Daarom is de DELTA uitgerust met een uitgebreid sensor systeem zodat het voertuig kan “voelen” hoe het er aan toe is. Van snelheid tot het functioneren van verlichting en van banden spanning tot zadel belasting; tot in de kleinste details wordt data opgenomen — en dit gebeurt tijdens het rijden maar ook wanneer de DELTA stil staat. De informatie van de sensoren komt samen via de on-board computer waarna alle data inzichtelijk gemaakt kan worden in de cloud. Door het combineren van de output van verschillende sensoren, kunnen ook weer nieuwe inzichten verschaft worden over de status van het voertuig of over de manier van gebruik.  

 
 
 

Q-TILT SYSTEEM

6-technologie-web-2.jpg

Het Q-TILT systeem van Qesto Motors is ontwikkeld om veiligheid en gemak van rijden te optimaliseren en de rijder ondersteuning te bieden die voorheen niet mogelijk was. De werking van het systeem is als volgt; het massatraagheidsmoment van het voertuig wordt door een speciale module continu gemeten. Deze module kan een hydraulisch systeem aansturen zodat het kantelen van het voertuig kan worden geblokkeerd. Het systeem bevat een algoritme wat elementen zoals sensoren (gyroscoop, versnellingsmeter), informatie over snelheid en de rijmodus kan combineren en interpreteren om uiteindelijk te detecteren of het kantelen wel of niet geblokkeerd kan worden. De assistentie van het Q-TILT systeem is dus per persoon verschillend en ook op persoonlijke wensen af te stemmen.

Het Q-TILT systeem is passief en daardoor in feite losgekoppeld van het rij- en stuurgedeelte van de DELTA. Er is ook geen pomp nodig, zodat er geen extra energie nodig is om het systeem te laten draaien.  

 
 
 

QESTO SOFTWARE PLATFORM

Naast de DELTA hardware, is software een belangrijk component aanbod van Qesto Motors. Allereerst is er het programma op de DELTA zelf, wat bedient kan worden met het 10” touchscreen. De software is ontwikkeld om zo intuïtief mogelijk te zijn zodat bediening gemakkelijk is en het visuele ontwerp legt nadruk op de zichtbaarheid van essentiële informatie, om de veiligheid van gebruik te waarborgen. 

Daarnaast vormen de smartphone app en de web-omgeving samen het Qesto software platform (de Cloud), waar vanuit alle inzichten en functionaliteiten rondom de DELTA kunnen worden bediend. Er is daarbij de mogelijkheid voor een gebruikersomgeving te creëren, zodat de rijden zijn/haar eigen inzichten kan analyseren. Maar ook is er een specifieke beheerders-omgeving, waarin overzicht van meerdere DELTA’s kan worden verkregen en fleet management functies uitgevoerd kunnen worden. Het is belangrijk voor het DELTA concept dat de software tak als een geïntegreerd systeem ontwikkeld wordt samen met het voertuig om zo een synergie te krijgen tussen hardware en software functionaliteiten.