SAMEN WERKEN AAN EEN BETER RESULTAAT

 

Uit onderzoek blijkt dat de elektrische scooter één van de minst vervuilende voertuigen is op de weg. Maar of je nou op zoek bent naar een veiliger vervoersmiddel voor je werknemers, of naar verduurzaming van mobiliteit binnen je bedrijf, of de operationele kosten van jouw dienst wil verminderen; Qesto heeft met de DELTA de ideale oplossing voor jou. 

 
 

De DELTA is zeer veelzijdig inzetbaar; bezorgdiensten, als dienstvoertuig, scooter deelplatformen zijn een aantal voorbeelden die als inspiratie zijn gebruikt voor de ontwikkeling. De geïntegreerde telematica, het veelzijdige software platform en betrouwbare veiligheidsopties maken de DELTA tot de ultieme keuze voor de zakelijke gebruiker.

 
31-introductie-web-5.jpg
 

ALLE TOOLS VOOR INZICHT EN OVERZICHT 

 
32 fleetmanagement-web-3.png

Bij het hebben van een vloot van voertuigen is het allereerst essentieel om zoveel mogelijk data te verzamelen over gebruik en kosten als basis om beslissingen te maken en het creëren van inzicht. Daarnaast wil jij conclusies trekken over de dingen die je zelf belangrijk vindt voor jouw zaak. Op het DELTA platform helpt Qesto jou om gemakkelijk het overzicht te krijgen en jouw vloot efficient en effectief te maken. En een vloot begint voor Qesto bij 1. 

 
 
 • GPS locatie en connectiviteit: altijd en overal ben je op de hoogte van de exacte locatie van de DELTA en de gehele vloot. Elke DELTA heeft een Data Control Unit die continu alle benodigde voertuig-data overbrengt naar het Qesto software platform. Via de connectie tussen ons platform en jouw backend systeem kan je realtime monitoren.

 • voertuig status: het ingebouwde monitoringssysteem van Qesto zorgt via een groot aantal sensoren ervoor dat je altijd weet hoe jouw voertuig-vloot er aan toe is.

 • controle via app: geen gedoe met sleutels meer doordat de DELTA te activeren is via de smartphone app. 

 • support in onderhoud: door de ingebouwde telematica en de accurate status informatie, is Qesto in staat om onderhoud voor jou te plannen en alleen op dat moment onderhoud te doen wanneer het ook echt nodig is. 

 • slimme diefstal preventie: de DELTA heeft diefstal beveiliging door middel van het automatisch op slot zetten van motor en kantelsysteem, zodat rollen of sturen praktisch onmogelijk wordt. Door de ingebouwde bewegingssensor en gyroscoop kan de DELTA continu onbevoegd gebruik en/of beweging detecteren. Ook is er een knipperlicht ingebouwd wat aangaat wanneer de DELTA op slot staat, ter indicatie dat het monitoringssysteem actief is. 

 • rijders profiel: de DELTA is niet alleen in staat om voertuigstatus te monitoren — door de set sensoren komt er een dataset beschikbaar waarmee met behulp van Qesto’s algoritmen een profiel te maken is van hoe erop wordt gereden. Hierdoor kan je als fleet manager de bestuurder helpen om veilig en gezond van A naar B te gaan.

 
 
 

TECHNISCHE ONDERSTEUNING VAN A TOT Z 

 
 

Qesto is pro-actief in het verzorgen van onderhoud en reparaties. Door het veelzijdige monitoringssysteem van de DELTA, is het mogelijk om op basis van daadwerkelijke voertuig status onderhoud uit te voeren in plaats van een standaard gebruiksinterval. Dit betekent dat de DELTA nooit langer uit de operatie is dan strict noodzakelijk en er zo min mogelijk potentiële omzet verloren gaat. Ook wordt onderhoud zo beter (vooruit) te plannen zodat je nooit voor verassingen komt te staan in geval van drukte of andere belangrijke activiteiten. 

33-onderhoud-web-3-06.png
 

+ lees verder

Doordat de zakelijke markt als één van de uitgangspunten is gebruikt in de ontwikkeling van de DELTA, is deze zo ontworpen dat onderhoud en reparaties zo snel mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Door het modulaire ontwerp, kunnen specifieke modules snel uit- en ingebouwd worden waardoor de tijd in de werkplaats geminimaliseerd wordt. Vanuit ons onderzoek blijkt dat de body panelen vaker vervangen worden dan standaard. Daarom is de DELTA body zo opgedeeld dat de vlakken makkelijk vervangbaar zijn en niet een te groot oppervlakte beslaan. Dit bespaart reparatie tijd en kosten.

Maar de ondersteuning van Qesto gaat nog verder. Door het monitoren van de voertuigen, heeft Qesto een programma kunnen ontwikkelen waarbij niet alleen het onderhoud te plannen is, maar ook de aanvoerstroom van onderdelen. Hierdoor wordt de inkoop van alle benodigde onderdelen geautomatiseerd en afgestemd PER voertuig. Het aanhouden van een dure voorraad reserveonderdelen is niet meer nodig, de werkplaats heeft altijd de juiste onderdelen voor handen en in de bestel module is het makkelijk om extra onderdelen aan te vinken, mocht dit nodig zijn. Alles wordt meegenomen in een pakket-verzending die aan de deur geleverd wordt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we onze eigen monteurs meesturen ter ondersteuning van uw werkplaats.

 
 

 LAAT DE DATA VOOR JE WERKEN

34-rijdersprofiel-web-3-07.png

Het geïntegreerde sensor systeem (Qesto IQ) slaat elke seconde een schatkist van informatie op. Dit gaat niet alleen over de status van het voertuig maar ook hoe alle componenten gebruikt en belast worden. Qesto heeft een speciale module gemaakt om al deze data te interpreteren en zo profielen te maken van het daadwerkelijke gebruik van de DELTA. Deze data kan met de specifieke programma’s van Qesto geïnterpreteerd worden om zo inzicht te krijgen in het rijgedrag van de bestuurder. De elementen die oa gebruikt worden:

 
 
 • locatie: inzicht in de exacte locatie op elk tijdstip

 • beweging: de snelheid van optrekken, afremmen en overige rijpatronen

 • kantelmechanisme: door middel van de gyroscoop inzicht in de hellingshoek/positie van de DELTA

 • suspensie: hoeveel veerweg er wordt gebruikt en welke krachten daarbij vrij komen

 • accupakket: hoeveel energie wordt verbruikt en in welke mate ontlaadt het accupakket

 • gebruik digitale gashendel: hoe (snel) wordt er digitaal gas gegeven

 • remsysteem: hoe vaak en met wat voor kracht er wordt geremd

 
 

+ lees verder

In de rijprofiel module wordt gekeken naar deze elementen afzonderlijk — en ook specifieke combinaties hiervan — hoe de DELTA gebruikt wordt en of dit overeenkomt met duurzaam rijgedrag ten behoeve van omgeving en voertuig zelf. De uitkomsten kunnen alleen naar de fleet manager gaan voor intern gebruik of er kunnen suggesties via het DELTA platform naar de gebruiker zelf gaan, dit is allemaal volledig naar wens in te stellen. Het is gebleken dat bij positieve stimulans het rijgedrag significant verbeterd. Dit heeft tot gevolg dat er minder schade aan de voertuigen is, een beter gedrag op de weg in het verkeer, minder reparaties voor het voertuig en daardoor lagere operationele kosten.